Search
Close this search box.

Korupaja Helmen tarina

Hei!

Mukava kun tulit vierailemaan blogissamme!

Korupaja Helmen yrittäjinä toimivat kultaseppä Make ja assistentti Anni-Riitta (lue pomo). Korupajamme toimii Haapavedellä Pohjois-Pohjanmaalla. Täällä meillä on pieni verstas ja pajamyymälä ja verkkokauppa toimii osoitteessa www.korupajahelmi.com

Korupaja Helmen tarina syntyi 2000 luvun alussa Maken sairastuttua vakavasti ja ammatin vaihto oli edessä. Uusi ura löytyi kultaseppänä mikä olikin ollut haaveena lapsesta asti. Pikkuhiljaa myös Anni-Riitta ajautui toimintaan mukaan.

riippuva_sydan_sormus_hopeinen
Hopeasormus Stiina on kuuluu Korupaja Helmen omaan tuoteperheeseen. Tilaa sormus täältä

Matka kierrättämiseen

Anni-Riitta on aina rakastanut kiertää kirpputoreja ja etsiä vanhoja esineitä ja näitä peruja on myös vahvasti korupajan tyyli kierrättämiseen. Aluksi teimme omista rikkinäisistä koruista uusia kierrätyskoruja, mutta vuosien saatossa se on noussut koko ajan vahvemmin töissämme esiin. Kierrättäminen on meille sydämen asia, mielekästä ja inspiroivaa.

Meille tulee paljon asiakkailtamme rikkinäisiä koruja tai yksinäisiä korvakoruja, jotka ovat edelleen kierrätyskelpoisia ja niistä sitten luomme uniikkeja kierrätyskoruja. Esim.  rikkinäisestä korvakorusta saa luotua upean sormuksen joko valmiiseen vanhaan runkoon tai teemme rungon itse. Kierrämme myös paljon antiikkimessuja ja toreja joista keräämme paljon mielenkiintoisia koruja ja annamme niille uuden elämän. Näin saadaan luotua ekologinen ja uniikki koru, jolla on tarina.

hopeinen_rintakoru
Hopeinen Luna rintaneula on Maken käsialaa. Tilaa rintaneula täältä

Käytämme paljon kierrätyshopeaa Korupaja Helmen tuoteperheen tuotteissa ja asiakastöissä. Asiakkailta tuleva kierrätyshopea lähetetään Norjaan puhdistettavaksi ja rikastettavaksi ja se käytetään uudelleen asiakastöihin. Koruista otetaan talteen kaikki uusiokäytettävä materiaali kuten kivet. Myös kullasta tehdyt tilaustyöt valmistamme asiakkaan omista rikkinäisistä tai vanhoista kultakoruista joihin tarvittaessa lisäämme itse kultaa tarpeen mukaan.

Jätä kommentti